/ iStock/Getty Images
През нощта над страната ще бъде ясно. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен, вятър от изток-югоизток. Във вторник ще бъде слънчево. След обяд над Югозападна България ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 31 и 36 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода - около 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В средата на седмицата от северозапад ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни валежи, гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра; в сряда явленията ще са главно в Западна България, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък - на много места из цялата страна. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен, вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижат с 3 до 5 градуса.
БТА