/ /iStock
През нощта и утре преди обяд над страната ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В сутрешните часове на места в Горнотракийската низина ще има намалена видимост. След обяд над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 1° и 4°, максималните -  между 8° и 13°; в София минималната температура ще бъде около 0°, максималната - около 9°.

Над Черноморието преди обяд ще има временни увеличения на облачността, но почти без валежи. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 10°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около 0°.

В сряда вятърът отново ще се ориентира от югозапад, в Източна България и северно от планините ще се усили. Облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, а дневните температури до 12°-14°. Главно в западната част на Горнотракийската низина и в западния участък от поречието на Дунав ще е почти тихо - там ще има условия за мъгла или ниска облачност, а дневните температури ще остават до 5°-7°.

В четвъртък облачността бързо ще се увеличи. В Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, в Северозападна България ще завали дъжд, ще започне понижение на температурите. В Югоизточна България, където през по-голямата част от деня вятърът ще остане югозападен, ще е все още топло с температури до 16°-18°. До полунощ срещу петък валежите ще обхванат по-голямата част от страната.
БТА, НИМХ