/ ThinkStock/Getty Images
Влошаване на времето ще започне от четвъртък с повече облаци и нахлуване на по-студен въздух от север-североизток, сочи средносрочната прогноза за времето, представена в Дарик кафе.
 
Във вторник предимно слънчево ще се задържи времето над Югозападна България и Предбалкана. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, в крайните югозападни райони до 18 градуса. В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.

В четвъртък ще бъде облачно, с нахлуване на по-студен въздух температурите ще започнат да се понижават. В четвъртък на места в страната ще превали дъжд, а на места в планините - слаб сняг.

времето есен дъжд плод
ThinkStock/Getty Images


От минус 7 до 25 градуса - какво време ни очаква през ноември

Но още в петък тези слаби валежи ще спрат, а максималните дневни температури се очаква да се между 6 и 11 градуса. През уикенда ще е сравнително студено, но без валежи. По високите полета в Западна България дневните температури ще бъдат 5-6 градуса, а минималните температури през нощта може да паднат и под нулата.

времето
ThinkStock/Getty Images

Следващата седмица времето ще променливо. Средиземноморски циклон ще приближи страната ни в края на настоящата и началото на следващата седмица и ще донесе превалявания.

МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

В понеделник и вторник ще има превалявания, които ще бъдат слаби и основно от дъжд, а в планините и планинските райони - от сняг.

От сряда нататък отново ще се затопли и са възможни превалявания от дъжд.

времето есен катерица
ThinkStock/Getty Images



Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg