Жълт код за силен вятър е обявен за 10 области в централната и източната част на страната в събота. Това показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/. Предупреждението за потенциално опасно време е в сила за Габрово, В. Търново, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. 

В събота ще е все още доста топло за средата на декември. Максималните температури ще са между 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните райони от страната. В София максималната температура ще е около 12°. Преди обяд на места в северозападната половина от страната, а след обяд и през нощта срещу неделя - в Южна и Източна България, ще има валежи от дъжд. Привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. 

В неделя максималните температури ще са между 5° и 10°. Облачността ще е променлива, често значителна, преди обяд все още в южните райони със слаби валежи. Вятърът ще е до умерен, в Дунавската равнина временно силен от северозапад, по-късно през деня ще отслабне и в по-голямата част от страната ще се ориентира от североизток. 

В понеделник застудяването ще продължи, температурите ще се понижат с още 3-4 градуса. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна над Източна България, в крайните югоизточни райони на отделни места ще превали слаб дъжд. 

Още за времето четете на сайта Sinoptik.bg
НИМХ, БТА