Времето през уикенда: предимно слънчево, но и облаци на места

Прогноза за времето за 13 октомври, събота

/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето за 13 октомври, събота
В събота ще преобладава слънчево време. В часовете преди обяд на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. През деня над Западна и Централна България ще се появи висока облачност. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен североизточен вятър.

Хубавото есенно време продължава (ВИДЕО)

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, по-високи по Черноморието, максимални предимно между 19 и 24 градуса, в София около 20 градуса.

Красотата на есенните багри (СНИМКИ)

Над места по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

времето есен коте листо
ThinkStock/Getty Images

В планините ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

седмица прогноза
НИМХ-БАН

В неделя и в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност. В нощните часове и рано сутрин ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между 5 и 10 градуса, по-високи по Черноморието, максималните – между 20 и 25 градуса.

През октомври ни очакват температури от минус 1 до 28 градуса

времето есен
ThinkStock/Getty Images

В сряда преди обяд на повече места в равнините и котловините ще има ниска облачност, а от четвъртък се повишава и вероятността за превалявания, главно в югоизточната половина от страната. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса, а минималните ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg