Вотът на недоверие целял да се свали доверието към управляващите
Вотът на недоверие целял да се свали доверието към управляващите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Целта на вота на недоверие е да се свали доверието към правителството и то да падне", каза в интервю за Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова във връзка с внесения втори вот на недоверие към кабинета „Орешарски", този път за провал в регионалната политика. Тя добави, че е важен и дебатът, за да чуят хората какви са проблемите.

„Притеснявам се, че те разделиха изкуствено едно работещо ведомство в две неработещи", добави Павлова. По думите й тя ще говори експертно, с аргументи.

Нейните аргументи са няколко. Едната е полагането на грешна основа на новия програмен период до 2020 година. „Имаме огромен проблем в планирането. Ако искаме тези райони да растат, трябва да имаме интегрирана политика", аргументира се Павлова. Бившият министър на регионалното развитие каза, че вижда безпринципно взимане на решения.

„Казаха, че ще загърбят големите пътища и ще правят малките, а финансирането за тях е с 40% по-малко", съобщи Лиляна Павлова и добави, че управляващите се опитват да замитат проблемите и да изтъкват грешките на предишните управляващи.

„2014 година ще се окаже нулева, защото няма да има готови проекти. Това означава и нулева година за бизнеса, а това ще се отрази и на безработицата", каза още Павлова. Според нея по-добре е сега да се говори за проблемите, а не след това, когато ще е късно.

Според нея от този вот най-печеливши ще са българските граждани, които ще са информирани какво се случва в държавата. „Тези управляващи дойдоха на власт с манипулации и продължават с тях", добави тя.