„Ворскла Стийл” още се интересува от покупката на „Кремиковци”
„Ворскла Стийл” още се интересува от покупката на „Кремиковци” / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Ворскла Стийл България" все още има интерес към купуването на „Кремиковци", каза изпълнителният директор на компанията Виктор Демянюк. Той се закани да сезира прокуратурата и ДАНС. По думите му, причината за това е, че част от синдиците и председателят на КНСБ към „Кремиковци" Васил Яначков работят по сценарий за преустановяване работата на комбината и искат да вменят вината за това на „Ворскла Стийл".

Според Виктор Демянюк, именно част от облигационерите на „Кремиковци” са хората, които имат интерес от оттеглянето на „Ворскла Стийл". Той ги обвини в лични интереси и кражба от предприятието.

Изпълнителният директор на „Ворскла Стийл България” се закани да сезира прокуратурата и останалите отговорни институции в близките няколко дни. „Крайно време е с тази работа да се заемат компетентни държавни органи”, каза Демянюк.

Като основна причина за прекратяване на договора за доставка на суровини за комбината, Демянюк посочи нежеланието на „Ворскла Стийл" да участва в спирането на предприятието. Той допълни, че „Кремиковци” дължи на компанията му 11,654 млн. лв. авансово приведена такса ишлеме и да подпише бартерен договор за доставката на суровини в периода от 22 до 28 октомври в размер на 5 млн. лева.

Кремиковци” е задължено да ни предаде 43 000 тона готова продукция. Ако такава продукция няма, трябва да ни върнат незабавно 63000 тона желязосъдържащи суровини и 16000 тона коксуващи въглища”, каза Демянюк.

Демянюк припомни и за 22 млн. лв., които „Ворскла Стийл" е изплатила за заплати на работниците в предприятието и заяви, че ще предостави всички документи в съответните институции, които ще сезира.