Войводи “изхвърлиха” ДПС от властта
Войводи “изхвърлиха” ДПС от властта / netinfo

Представители на ВМРО от Стара Загора, Казанлък, Сливен, София, Перник, Пловдив и Търговище с кратък митинг на Шипка отбеляза 130-та годишнина от Шипченската епопея. Специално прочетена декларация, озаглавена „на Шипка” вече не е спокойно, войводите от страната заявиха, че в момента българският народ е в безпътица, а държавата ни обезверена и обезкръвена. Причините за това според членовете на ВМРО са много и разнообразни, но в основата стоял националният нихилизъм и предателство на голяма част от българския политически елит.

От Шипка войводите призоваха и обещаха да се борят с всички средства този тип престъпна политика и нейните носители. Те призоваха от това свято з всички българи място да бъде изхвърлена ДПС от властта.

В потвърждение на този свой призив войводите изхвърлиха чучело на Ахмед Доган от стълбите пред паметника на свободата. Символично беше разбито и буре с надпис „ДПС”, а обръчите му се разхвърчаха на всички страни.

В призива на ВМРО се подканят всички здравомислещи политици да откажат предизборните и следизборните коалиции с ДПС и други партии на етническа основа.