Военният съд отложи делото срещу Георги Радков
Военният съд отложи делото срещу Георги Радков / Sofia Photo Agency
Софийският военен съд отложи делото срещу бившия началник на Икономическа полиция в Дирекция на полицията Георги Радков. Той е обвинен в три длъжностни престъпления. Името на Радков нашумя покрай задържането на бившия заместник–директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” Иван Иванов.

Обвиненията срещу Радков са за три длъжностни престъпления – записване на строго секретни документи върху електронни носители, без да ги регистрира в дирекцията, за незаведени жалби и документи и затова, че не е архивирал приключено оперативно дело. Срещу него има обвинение и за изнасяне на класифицирана информация във връзка с разследването по случая с Иван Иванов.

Цялото заседание се проведе при закрити врата. След неговото приключване Георги Радков отказа да отговори на журналистически въпроси. Наблюдаващият прокурор по делото Евгени Иванов също отказа коментар под предлог, че става въпрос за класифицирана информация. Иванов отказа да съобщи и как протича разследването по случая с взривовете в Челопечене.