Военни машини разчистват снега в Силистренско
Военни машини разчистват снега в Силистренско / netinfo

Високо проходими машини от военното поделение в Шумен са изпратени в Силистренска област за преодоляване на усложнената зимна обстановка. Всички пътища в региона са затворени от снощи. Продължава бедственото положение в Тутраканската община.

Двете военни високопроходими машини се очаква да пристигнат в Тутракан около 14.00 часа, съобщи заместник-областният управител Иван Недев, който поиска вчера помощта от Генералния щаб на Българската армия. Те ще разчистват пътищата в Тутраканската община, където засега остава бедствено положението.

Три села са без ток и вода трето денонощие. Второ денонощие 40 пътници от софийски автобус, пътувал за Силистра, са блокирани в района на село Нова Черна, но са приютени в крайпътен мотел.

Няма снабдяване с хляб в нито едно село в Силистренско. Всички пътища в региона са затворени за движение за неопределено време. Над 30 машини с гребла и роторни снегорини се опитват да разчистят преспите от продължилия до тази сутрин снеговалеж, съобщи ръководителят на областното пътно управление Руфи Мустафа.

До 70 на сто е ледоходът по река Дунав край Силистра. Директорът на дирекция “Навигация” в АППД - Русе Петър Драгошинов каза, че утре хидрографският кораб “Вит” ще снеме обстановката в критичните участъци край село Попина и островите Чайка.