Водят Диана Горсова принудително за разпит в съда
Водят Диана Горсова принудително за разпит в съда / снимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Водят Диана Горсова принудително за разпит в съда
21458
Водят Диана Горсова принудително за разпит в съда
  • Водят Диана Горсова принудително за разпит в съда

Диана Горсова да бъде доведена принудително от Велико Търново, за да даде показания по делото срещу Красимир Горсов. Това реши Софийският районен съд след като майката на Мануела Горсова за пореден път не се яви на съдебно заседание по делото срещу бившия й съпруг. Ако Диана бъде доведена в София, тя няма да може да се грижи за дъщеря си, която пострада тежко при катастрофата, предизвикана от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски. Горсов е обвиняем, че в периода 2 март - 19 август 2008 година е изтеглил близо 132 000 лева от две дарителски сметки, предназначени  за лечението на дъщеря му.

Мануела Горсова е оставена изцяло на грижите на майка й Диана, тъй като влошеното й състояние изисква постоянно наблюдение. До този момент майката не се е отделяла от дъщеря си.

Красимир Горсов заяви спонтанно пред съда, че се отказва от показанията на бившата си съпруга, на които той и защитата му държаха по време на целия процес. По думите му, това е с цел да предпази дъщеря си, тъй като според него няма медицинско лице, което да може да се грижи за Мануела по начина, по който досега го е правила нейната майка. Съдът обаче не се съгласи с исканията на подсъдимия Диана Горсова да бъде заличена от списъка на свидетелите.

Водят Диана Горсова принудително за разпит в съда
netinfo

До този момент майката отказваше да се отдели от дъщеря си, за да бъде разпитана пред Софийския районен съд. Тя настояваше това да стане чрез делегация във Велико Търново.

Защитникът на Горсов адвокат Стефан Ботев обясни тежкото състояние на Мануела: „Прави се аспирация за извеждане на слюнката от организма на болната. Това не може да стане от човек, който не я познава. Вероятно майката, гледайки детето вече две години в това тежко и безпомощно състояние, е наясно как да прилага тази аспирация. Тя сама е депозирала молба, че желае да бъде разпитана по делегация, за да не идва тук".

Процесът срещу Красимир Горсов продължава на 17 август.