Внасят обвинителния акт срещу племенника на Куйович
Внасят обвинителния акт срещу племенника на Куйович / netinfo

Внасят в Районния съд в Стара Загора обвинителния акт срещу племенника на сръбския наркобос Будимир Куйович. Срещу 18-годишния Сенад Муса Шачирович има обвинения за ползване на фалшив документ за самоличност и незаконно преминаване през граница.

Вече е приключило разследването срещу Шачирович и до края на деня обвинителният акт ще бъде в съда, съобщи пред Дарик радио районният прокурор на Стара Загора Константин Тачев. Срещу Сенад Муса Шачирович, който е син на сестрата на Куйович, има е повдигнато обвинение по член 316 алинея 2 във връзка с член 308 от Наказателния кодекс. Сенад Муса е албанец от Подгорица. Той беше задържан малко след ареста на Куйович в началото на януари.

Младежът беше открит в едно от жилищата, ползвани от групата на сръбския наркобос.

Шачирович е с наложена от районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража”, потвърдена и от Окръжния съд в Стара Загора.

Към приключване в районната прокуратура е и делото срещу Будимир Куйович за едро хулиганство.

39-годишният мъж ще отговаря пред съда за хулиганските си прояви, след като на 1 януари при извеждането му от съдебната зала в Стара Загора той показа среден пръст и напсува представителите на медиите. Досъдебното производство срещу Куйович е по член 325 алинея 2 от Наказателния кодекс, по който текст наказанието е до 5 години затвор.