ВМРО–Добрич иска да провали сбирка на секта
ВМРО–Добрич иска да провали сбирка на секта / netinfo
ВМРО–Добрич ще се опита да провали събрание на сектата „Свидетели на Йехова”, насрочено за 28 и 29 април в зала в центъра на града. Това съобщи на брифинг регионалният координатор на ВМРО и член на изпълнителния съвет на организацията Костадин Костадинов.

Въпреки, че е регистрирана в България, сектата „Свидетели на „Йехова” е една от най-опасните в света и срещу нея трябва да се възбуди общественото недоволство, заяви Костадинов. От ВМРО обявиха, че са готови да направят всичко възможно събранието в края на април да не се състои.

Предвижда се още тази вечер в храмовете и по улиците на Добрич да стартира подписка срещу сектата. Общинският съветник от ВМРО Йордан Йорданов пък ще внесе питане на предстоящата сесия как сектата е получила разрешение от кметството да използва за сбирката си органовата зала.

От организацията обявиха още, че Варненският и Великопреславски митрополит Кирил ще разпореди на архиерейския наместник отец Стоян да окаже подкрепа на ВМРО. Негово преосвещенство ще подготви и официално становище по повод активизирането на култове, като „Свидетели на Йехова”.

Последователите на учението не почитат националните символи, отказват военна служба, не приемат лечение и кръвопреливане за себе си и близките си, не зачитат никакви религиозни и граждански празници.

Костадинов припомни, че пред 10 дни ВМРО осуети сбирка на "свидетелите" в центъра на Варна.

Други новини от Добрич