Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БГНЕС
ВМРО организира протест срещу откриването на македонския културен клуб в Благоевград.

Протестът е насрочен за 30 октомври, неделя, от 11.00 ч. на паметника на Гоце Делчев и на мемориала Гоцев род и е с призив да се спре "наглия сърбо-комунистически македонизъм, който очевидно пълзи и се разраства с подкрепата на розовите либерални бели якички в Брюксел".

ВМРО разтревожени от откриването на македонския клуб „Никола Вапцаров” в Благоевград

От ВМРО смятат, че "предстоящото откриване на Македонски културен клуб в Благоевград, за което до преди дни нямаше никаква официална информация, а от българските власти няма и до момента, започва да поражда редица съмнения относно истинската му дейност. Бъдещият културен център се обявява за защита на правата на македонците в България и по света, а клубът носи името на Никола Вапцаров, който е обявен от инициаторите за македонец. Освен това на откриването на Македонския клуб в Благоевград ще пристигнат отявлени представители на антибългарски партии, които всекидневно изливат лъжи и омраза срещу България и те ще бъдат допуснати в центъра на града"

От ВМРО се противопоставят на "създаването на средище на антибългаризма в страната ни, както и на опитите за прокарване на сепаратизъм на територията на България".