/ ВМА
65 срещи на специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) с личния състав на различни военни формирования в цялата страна са предвидени до края на месец февруари, съгласно разяснителната кампания за имунизиране срещу COVID-19.

Инициативата бе стартирана още в началото на ваксинационната кампания в България лично от началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който посети отделни военни формирования.

"В момента Научно-приложният център по военна епидемиология и хигиена е създал стройна организация, така че да можем да отговорим на всички въпроси, които вълнуват военнослужещите и цивилните служители", коментира заместник-началникът на ВМА полк. доц. Димо Димов, който е и ръководител на Ваксинационния център.

"Всички военни формирования са в зоната на отговорност на съответната многопрофилна болница от структурата на ВМА, което им осигурява абсолютен достъп до ваксинация.
Кампанията за ваксиниране на личния състав приемаме наистина много присърце, тъй като заболеваемостта се отразява пряко на бойната готовност във Въоръжените сили", подчерта още доц. Димов.

По думите му, целта на тези срещи е представяне на изчерпателно и достъпно изложение за ваксините и тяхното приложение в борбата с вируса.
ВМА