По инициатива на служебния заместник министър-председател по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев идните дни ще се състои среща с представители на таксиметровия бранш, съобщиха от пресцентъра на министерството, цитирани от БТА. Поводът е тежкият инцидент от изминалата нощ, завършил с убийството на таксиметров шофьор в София. 

По време на разговорите ще бъдат обсъдени конкретни мерки за подобряване на сигурността и безопасността на таксиметровите водачи. В срещата ще участват и представители на професионалното ръководство на МВР. 

След побоя: Обвиниха задържания за смъртта на таксиметровия шофьор в София

Категорично осъждам всякакво насилие. Всеки гражданин трябва да има нужното спокойствие и сигурност, когато изпълнява служебните си задължения. За това е необходимо държавата, съвместно с бранша, да начертае мерките, които да гарантират сигурността на всички граждани, в това число - и на таксиметровите шофьори“, заявява Христо Алексиев.

Снощи таксиметров шофьор загина след побой в София. По последна информация всичко се случило след засичане на пътя в столичния кв. "Разсадника". За трагедията е задържан и вече е с повдигнато обвинение 23-годишен мъж. А колеги на починалия таксиметров шофьор се събраха на спонтанен протест и блокираха движението по "Орлов мост" късно в събота, търсейки справедливост. 

Колеги на починалия таксиметров шофьор блокираха булевард в София
БТА