/ БГНЕС, архив
Бързият влак от Бургас за София отпътува от гара Вакарел без началника си и се наложи отговорникът за жп композицията госпожа Димитрова да го гони с лека кола.
 
След като се разбрало, че шефката я няма, бързият влак спрял да я изчака на гара Елин Пелин и закъснял от разписанието. Случаят се разиграл с нощния влак в сряда, пише offnews.bg.
 
Случаят е абсурден, тъй като показва серия от грешки, които би трябвало да са невъзможни според професионалните стандарти в железниците. При спиране на влак на гара кондукторите първо трябва да уведомят началника на влака дали всички пътници са слезли и са се качили, а след това началникът влака подава сигнал към дежурния ръководител на движение, който пуска влака да отпътува.
 
Как служителят на гарата във Вакарел е пуснал влака да потегли за София без началника му да е в него остава мистерия. Случаят обаче може да има сериозни последици.
 
През август мъж и едногодишния му син едва не паднаха под влака след като машината изненадващо потегли преди всички пътници да се качат. По случая започна проверка, но резултатите от нея не са обявени до момента.