Владислав Марчев е задържан като посредник за прокурорски подкуп
Владислав Марчев е задържан като посредник за прокурорски подкуп / netinfo
Бизнесменът Владислав Иванов Марчев е задържан като посредник при даването на подкуп от варненския прокурор Георги Манасиев на прокурора от Върховната касационна прокуратура Боян Тошев.

Сумата, която Георги Манасиев е трябвало да даде на прокурора от ВКП Боян Тошев, е близо 15000 евро, твърдят източници пред Дарик. Владислав Марчев е бил в ролята на посредник между двамата прокурори, като е свързал варненския обвинител със софийския му колега.

В момента Марчев е в следствието в София, където дава обяснения около случая, но все още няма статут на обвиняем. Бизнесменът има на свое име три фирми, които се занимават с търговия с минерална вода и строителство както и с ресторантьорство на територията на Добрич и Варна.

Преди време Марчев е бил служител в МВР. В момента две фирми на Марчев строят кооперации в два от най-скъпите райони на Варна.

Двамата прокурори и бизнесменът бяха задържани след акция на прокуратурата и ГДБОП, проведена след разработка и използването на специални разузнавателни средства.