VIP Security инвестира над 1 млн. евро в нови бронирани автомобили
VIP Security инвестира над 1 млн. евро в нови бронирани автомобили / netinfo
Компанията за услуги за сигурност VIP Security купи 20 чисто нови микробуса Volkswagen T5. Инвестицията е на обща стойност над 1 милион евро. Така VIP Security, която е една от компаниите-лидери в охраната на ценни пратки и товари в страната, сключва най-голямата сделка за годината в този бранш. Автомобилите ще бъдат доставени от варненската фирма “Автотрейд”, оторизиран дилър на „Порше” – България, представител на Volkswagen за България.

С купуването на новите инкасо коли започва подмяна на автопарка на компанията. Новите автомобили VW Т5, една от последните версии на легендарния немски бус Transporter, ще бъдат доставени в максимално кратки срокове и ще бъдат пуснати в експлоатация поетапно от август до края на октомври тази година.

Бронировката на бусовете, които ще бъдат ползвани от направлението за охрана на ценни пратки и товари, ще бъде изработена от “Феникс Аеро Специал” във Варна по европейския стандарт EURONORM E1063 и според изискванията на европейските застрахователи при най-високата степен на бронировка за такива автомобили – B4. E1063 е един от най-строгите стандарти, чиито условия включват бронята да издържа на стрелба от близко разстояние с муниции от калибър “44 Магнум” (11-милиметрово оръжие).

Преоборудването ще бъде извършено под постоянния контрол на специалисти от VIP Security, за да бъде осигурено максимално ниво на безопасност, както за пратките, така и за служителите на компанията. Новите бронирани автомобили ще са снабдени с последно поколение комуникационни и позициониращи системи. Ще бъде осигурена възможност за контрол върху автомобилите от мониторинг центъра на компанията.

VIP Security инвестира над 1 млн. евро в нови бронирани автомобили
netinfo
Компанията за услуги за сигурност VIP Security се налага сред лидерите в бранша при охраната на ценни пратки и товари. Транспортирането и логистиката на парични средства и ценни предмети е сред приоритетните дейности. Неслучайно именно на VIP Security са поверени и трите чудодейни икони на Св. Богородица, които са изложени в храм-паметника “Св. Александър Невски”. Компанията за услуги за сигурност се грижеше и за транспортирането и охраната и на ценните скици на Леонардо да Винчи, докато те бяха в България и др. VIP Security обслужва водещи банки и вериги магазини.

VIP Security извършва и консултантска дейност за изграждането на цялостни структури за сигурност за големи корпоративни клиенти. Компанията е създадена преди 8 години и предлага пълния обхват услуги за сигурност. Освен охраната на ценни пратки и товари, VIP Security се налага сред лидерите при охраната на масови мероприятия. Сред концертите и мероприятията, поверени на Компанията за услуги за сигурност, са тези на DEPECHE Mode, Радио и телевизия CITY, Ловеч мюзик фест, Светлинното шоу на пл. Батенберг по повод приемането на България в ЕС и др.