Викат следобед в НС институциите, отговорни за пътищата
Викат следобед в НС институциите, отговорни за пътищата / netinfo

Парламентарните комисии по транспорт и по бедствия и аварии ще заседават в 15,30 ч следобед извънредно във връзка с обстановката по пътищата. Това научи Дарик от председателя на транспортната комисия в Народното събрание Йордан Мирчев.

Мирчев уточни, че на съвместното заседание са поканени и ще бъдат изслушани представители на институциите, които отговарят за състоянието и обстановката по пътищата – Министерството на транспорта, на регионалното развитие и благоустройството, хора от Гражданска защита, КАТ, Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”.

Стана ясно, че съвместно заседание във връзка със ситуацията по магистралите и в частност -автомагистрала "Хемус" е предложено от председателя на парламента Георги Пирински. Резултатите от съвещанието и това кой е отговорен да бъдат представени утре в пленарна зала по време на парламентарния контрол от член на правителството, поиска Пирински.

Тази сутрин заради усложнената ситуация по пътищата, по молба на Георги Пирински, в парламента беше извикан и изслушан изпълнителният директор на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” Веселин Георгиев. В началото на пленарното заседание мнозинството отхвърли предложението на „Атака” за ситуацията по пътищата да бъдат изслушани министрите Асен Гагаузов и Румен Петков.

Възстановено е нормалното движение по магистрала „Хемус” – трасето е изчистено – има временни проблеми със закъсали товарни автомобили, но по трасето между Гара Яна и Ябланица, както и Шумен – Варна, движението се осъществява нормално. Това съобщи в пленарната зала Веселин Георгиев.

Чуйте какво каза още Веселин Георгиев за обстановката по основните пътища в страната