Викат експерти от ЕС за делото срещу Маргините
Викат експерти от ЕС за делото срещу Маргините / cнимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Викат експерти от ЕС за делото срещу Маргините
22725
Викат експерти от ЕС за делото срещу Маргините
  • Викат експерти от ЕС за делото срещу Маргините

Прокуратурата обмисля да поиска експерти от Европейския съюз да изготвят експертиза по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови - по известни като Маргините. Това стана ясно след като процесът срещу тях беше отложен за пореден път поради заболяването на друг от подсъдимите - Иво Карагеоргиев. Поисканата по-рано съдебномедицинска експертиза за пореден път не бе представена пред съда, тъй като един от посочените експерти си е направил отвод поради некомпетентност, а друг не е бил открит за връчване на призовката.

Прокуратурата има срок от два дни да посочи други двама експерти, които да се нагърбят със задачата да изготвят експертизата на болния от исхимична болест на сърцето Иво Карагеоргиев. Неговото тежко състояние става причина за многократните отлагания на процеса. До този момент съдът посочваше кои кардиолози ще изготвят експертизите, сега това ще направи прокуратурата. Градският прокурор Николай Кокинов се закани, че обвинението ще намери подходящите вещи лица.

„До този момент съда е търсил кардиолози, сега ще се постараем ние да предложим на съда, друг е въпросът дали те ще се съгласят да извършат експертизата. В момента има някакъв тих бойкот", заяви Кокинов.

Заместник градския прокурор Роман Василев каза, че най-вероятно прокуратурата ще прибегне до вариант с експерти от ЕС. „В крайна сметка ние нали сме в Европа. На един човек на сила можеш да му вземеш, не можеш да му дадеш", каза Василев.

Викат експерти от ЕС за делото срещу Маргините
netinfo

Заедно с Бисер Илиев, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев и Веселин Тошев, Маргините са обвинени в подготовката на убийствата на финансита Никола Дамянов, ген. Любен Гоцев и Иван Тодоров-Доктора. Следващото заседание по делото е насрочено за 12 ноември.