"ГЕРБ създаде управление, което използва като фасада от институциите, а всъщност управлява един човек. В президентството има личност, която не може да бъде контролирана и затова са тези деструктивни отношения между президента и премиера", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS зам.-председателят на социалистите по международната дейност Кристиан Вигенин.

Според него това е злоупотреба с властта. По същия начин се печелят и изборите, вярва Вигенин, като те се решават много преди изборния ден.

Социалистът е убеден, че за да бъде преодолян този модел, хората, които не желаят по този начин да се разпределя общественият ресурс, трябва да излязат и масово да гласуват.

Петя Аврамова: Изпълнихме почти всички ангажименти към избирателите си (ВИДЕО)

"В Пловдив бяха предприети мерки от страна на партията, които показват, че двойни стандарти не могат да съществуват", убеден е Вигенин.

За него това е промяната, която се очаква от всички социалисти. Зам.-председателят на партията по международната дейност вярва, че БСП върви към изборна победа.

"Управлението след изборите ще зависи от резултатите. Но логиката сочи, че в една коалиция лидерът на най-голямата партия трябва да е премиер. Ако другите партии не са съгласни, в името на това да има стабилно управление, министър-председателският пост може да бъде въпрос на преговори", заключи Вигенин.
NOVA NEWS