Видимостта по пътищата е намалена заради мъгла
Видимостта по пътищата е намалена заради мъгла / netinfo

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, но видимостта е намалена поради мъгла, съобщиха от Фонд "Републиканска пътна инфраструктура". Пътните настилки са влажни, частично заснежени и заледени и се опесъчават от пътните служби.

Видимостта на магистрала "Тракия" е до 50 метра в района на Стара Загора и Пловдив и до 100-150 м в Бургаско. До 50 метра е видимостта и в района на Ихтиман. От 50 до 100 метра е видимостта в районите на Ловеч, Левски, Айтос, Карнобат и в Русенско, Плевенско, Варненско, Кюстендилско и Видинско. От 150 до 200 метра тя е по пътя Плевен-Русе, а от 200 до 250 метра - в Силистренско.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Етрополе-Златица, Твърдица-Елена и Върбишки. Пътищата Шипково-Рибарица и Веслец-Кунино също са затворени.

Товарните автомобили, които се движат по пътищата Батак-Доспат и Сливен-Стара река, трябва да с вериги и без ремаркета. Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета, когато преминават през прохода "Петрохан" и по пътищата Белово-Юндола, Велинград-Сърница и Сливен-Ичера. Забранено е движението на коли с тегло над 10 тона по пътя Сливен-Стара река.

От фонда предупреждават за опасност от падащи камъни в районите на Искърското дефиле и на Козница.