Веселин Данов остава в ареста
Веселин Данов остава в ареста / БГНЕС
Веселин Данов остава за постоянно в ареста. Това реши Варненският окръжен съд на заседание, което се гледа при закрити врата заради използваните при разследването специални разузнавателни средства. Варненският бизнесмен и общински съветник, заедно със сина си Христо, попаднаха в ареста в петък следобед след полицейска акция в петъчния следобед в офиса на заложната им къща "ВИП" на бул. "Княз Борис I" 84.

Прикуратурата е повдигнала срещу Веселин Данов 3 обвинения, сред които за ръководене на престъпна група и изнудване. Според прокуратурата, на 12 септември в съучастие със сина си Веселин Данов са изнудвали Николай Иванов да им даде 2000 евро. От 8 до 12 септември Данов-старши на два пъти е прибрал суми от по 1000 лева, за които има доказателства, че са от престъпна дейност.

Адвокатите на Данов заявиха, че ще обжалват решението на съда, като ще искат изменения на мярката му за неотклонение в "подписка". Защитните на бившия ВИП брадър збяха категорични, че ще пледират за "невинен".

По време на съдебното заседание на 54-годишния Данов му е прилошало, което наложило краткото му прекъсване. Според защитата подопечният им има редица заболявания, между които сърдечно-съдови, бъбречни кризи и дискова херния.

В момента Окръжният съд заседава по искането на прокуратурата за постоянен арест на Христо Данов и останалите четирима задържани - Асен Живков, Ивайло Иванов, Симеон Симеонов и Петър Петров.