Венцислав Върбанов не ще при сините, става независим
Венцислав Върбанов не ще при сините, става независим / cнимкa: Sofia Photo Agency

Депутатът Венцислав Върбанов, който влезе в парламента от квотата на Синята коалиция, става независим народен представител. Той е депозирал искането си в деловодството на парламента, съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Въбранов напусна парламента с решение на Конституционния съд, но след касирането на вота в 23 секции в Турция, той ще заеме мястото на Марияна Даракчиева от Синята коалиция. Още преди първото решение на съда обаче Върбанов заяви, че напусна коалицията. Причината бе, че Иван Костов и Мартин Димитров внесоха иск до КС, в който оспорват избора му в Добрич. Вместо това те настояват мандатът му да бъде прехвърлен към кандидата на СДС от Русе.

В дневния ред на парламента днес беше включено и обсъждане и гласуване на оставката на управителя на НОИ Сотир Ушев. Предложението за това беше направено от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Ушев подаде молба за освобождаване от поста си в НОИ вчера.

Вчера Венцислав Върбанов, Георги Терзийски и Румен Стоилов положиха клетва като народни представители след решението на Конституционния съд да касира част от вота в Турция. Освен Върбанов се очаква Терзийски също ще бъде сред независимите. Той е избран с листата на РЗС, чиято парламентарна група се разпадна.