Велчев: Не е добре, че изтече информация от ревизията на СРП в медиите
Велчев: Не е добре, че изтече информация от ревизията на СРП в медиите / снимка: DarikNews
Велчев: Не е добре, че изтече информация от ревизията на СРП в медиите
19690
Велчев: Не е добре, че изтече информация от ревизията на СРП в медиите
  • Велчев: Не е добре, че изтече информация от ревизията на СРП в медиите

Главният прокурор Борис Велчев е поискал обяснение от всички прокурори, които са имали достъп до доклада от ревизията на Софийска районна прокуратура. „Това стана заради изтичането на информация до медиите", съобщи Велчев.

„Не е добре, че изтече информацията. Искаше ми се това да стане, след като се запозная с нея", обясни главният прокурор. Подобен тип комуникации според него пречи на добрите взаимоотношения. Той е поискал обяснение от всички прокурори, които са имали достъп до доклада. Всички те обаче са казали, че не са имали нерегламентирани контакти с медиите.

„Докладът трябва внимателно да бъде анализиран и да се прецени кои нарушения са отговорност на районния прокурор и кои са обективните проблеми на Софийската районна прокуратура, която е най-голямата прокуратура в страната", каза още Борис Велчев.

Той допълни, че ще изслуша и обясненията на районния прокурор, ще провери дали те съвпадат с резултатите от проверката и тогава ще вземе решение какво да прави.

Висшият съдебен съвет избра Петър Петков за председател на Военно-апелативния съд на мястото на генерал Веселин Пенгезов, който оглави Софийския апелативен съд.

Досега Петков беше заместник-председател на същия съд. Вторият кандидат беше другият заместник-председател на ВАС Генко Драгиев.

Висшият съдебен съвет избра за председател на Великотърновския апелативен съд съдията от същия съд Илиана Попова.