Велчев: Искаме да знаем кой даде сигнала за Костинброд на Манолова
Велчев: Искаме да знаем кой даде сигнала за Костинброд на Манолова / снимка: Sofia Photo Agency, архив

ГЕРБ подкрепили предложението на „Атака" проблемът с бежанците да се разгледа в Народното събрание, защото той е от значение за обществото, а не заради задкулисни договорки с националистите.

Това стана ясно в предаването „На светло" с Люба Кулезич от думите на депутата от ГЕРБ Красимир Велчев.

Той определи твърденията за отворил се терен за договаряне между двете партии като „мечти от страна на „Атака".

Бившият председател на парламентарната група на предходните управляващи даде още един пример в същата посока - въпросът за удължаване на мораториума върху покупката на земеделски земи от чужденци.

Велчев изтъкна, че макар по него мненията с хората на Волен Сидеров да се разминават, в опозицията смятат, че е важно той също да бъде обсъден от депутатите.

Народният представител от най-голямата партия в парламента коментира и отношенията с извънпарламентарната опозиция в лицето на политическите сили от Реформаторския блок.

„На избори ще се явяваме сами", категоричен беше Красимир Велчев.

Все пак призна обаче, че „нищо не обединява така, както общият враг" и че за постигането на обща цел са необходими общи усилия.

Откакто е сформиран този парламент, опозицията настоява за прозрачност.

„Това означава да се знае кой на каква позиция стои и какви идеи защитава, защото и трите партии (БСП, ДПС и „Атака", бел. ред.) са със съвсем различни предизборни програми и не знаем каква програма защитават", каза още Велчев.

Той заяви, че трябва да се даде друга светлина на случая с бюлетините в Костинброд.

Темата, заедно с декларацията на ГЕРБ-ерите, в която Цвета Караянчева нарече националистите и ДПС „едно и също", стана повод да се вдигне градусът на напрежението вчера в пленарна зала.

Народният представител от опозицията посочи, че ГЕРБ искат да знаят кой е дал сигнала на социалистката Мая Манолова за печатницата в Костинброд.

„Не може, когато явно се нарушава закона, пред погледа на всички, след това никой да не казва ще носи ли отговорност медията, която разпространи всичко".

„Проблемът в държавата е, че се хвърля нещо в обществото - приказка, обвинение - и после всеки трябва да доказва, че няма сестра", каза бившият председател на парламентарната група на ГЕРБ от 41-то НС.