Велчев е готов с обвиненията срещу знакови фигури
Велчев е готов с обвиненията срещу знакови фигури / netinfo

Вероятно в понеделник или вторник ще бъдат публично оповестени знаковите дела, по които прокуратурата работи съвместно с МВР. Към тази информация ще бъде приложена и такава за делата за лицата с повече от две висящи дела, каза главният прокурор Борис Велчев, след като участва в откриването на семинар за компютърните престъпления.

Велчев каза, че е доволен от срещата си с министъра на вътрешните работи Румен Петков. Една много голяма част от договореното с МВР по тези дела е изпълнено, но има и дела, по които не сме напреднали в нужната степен, отбеляза главният прокурор.

По думите на Борис Велчев по тези дела ще има внесени обвинителни актове, а някои са били вече внесени през изминалия месец. Тези дела са от най-различни области, каза Велчев, но отбеляза, че не става дума за дела с някакъв огромен обществен интерес.

По делото за "Топлофикация" има още доста работа преди да влезе в съда. Не е важно делата да влязат в съда бързо, а разследването да бъде качествено, подчерта главният прокурор.

Борис Велчев съобщи, че делата ще бъдат разпределени между петимата разследващи прокурори. Те ще се отчитат на ръководител, който ще отговаря за целия екип.

Велчев обясни, че петимата разследващи прокурори са избрани по два критерия - компетентност и желание да участват в този експеримент.