/ БГНЕС
Всяка партия има вицепремиер. Плюс - има вицепремиер, който ще се занимава с ефективно управление, така че мисля, че са общо пет. Това каза пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев във връзка с подготовката на коалиционно споразумение за бъдещо управление.

Току що обсъдихме още няколко последни корекции, говорим буквално за едно - две изречения. Така че се надяваме окончателният текст днес да е довършен, каза той. Василев уточни, че корекциите са по-скоро в общото споразумение и става въпрос за конкретизиране. Юристите знаете, че всичко обичат да го разпишат по много по-конкретен начин, обясни той. В момента искаме да го затворим, за да има текстове, който да минат утре - вдругиден през колективните органи на партиите, допълни Василев.

Нинова: Не сме коментирали имена, чакаме финалния вариант на коалиционното споразумение

Лидерът на "Продължаваме Промяната" изрази надежда да подпишат споразумението преди края на седмицата.

На въпрос дали са се разбрали всяка партия ще има свой съветник в министерство, той отговори утвърдително.

Иванов: Демократична България ще има трима министри в новия кабинет, единият ще е вицепремиер

Четиригодишен мандат е заложен в споразумението, каза още Василев. В момента, в който имаме финалния текст и той тръгне за одобрение от политическите партии, ще го направим публично, посочи той и коментира, че това ще стане най-вероятно преди да бъде подписано.
БТА