Василев: Плащането с единен фиш на ГКПП-та е голяма крачка напред
Василев: Плащането с единен фиш на ГКПП-та е голяма крачка напред / netinfo
Плащането с единен фиш е голяма крачка напред. Очаква се то да бъде въведено на всички външни за Европейския съюз ГКПП-та. Това заяви в Ковачевци министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

Отначало единният фиш щял да бъде въведен в Калотина и в Капитан Андреево. Според министъра нивото на нашите граници е изравнено с това на съседите ни, или е над него. Всички гранични пунктове са чисти, осветени, много от сградите са ремонтирани. По думите му за втори път тази година има бюджет за пунктовете по централизиран начин, като са осигурени допълнително 4 млн. лв.

Николай Василев и областният управител на Перник Иван Димитров посетиха днес Националния детски екологичен комплекс в село Ковачевци. Там ученици от софийските средни училища демонстрираха проект "Симулация на създаването и функционирането на съвременна демократична държава". Проектът се организира от Националната школа по мениджмънт сподкрепата на МДААР. В рамките на две смени от 10 дни общо 300 ученици, на възраст между 16 и 18 години, "управляват" самостоятелно свое общество, носещо всички белези на реалната държава.

Министър Василев участва в модула, свързан с произвеждането на парламентарни избори. Той гласува за президент на република Лагерия, като направи тайния си избор между четири партии. Министърът даде висока оценка на представянето на децата и сподели, че мисията на политиците е изпълнена, ако младежите останат да учат и да работят в България.