/ БГНЕС
"Очаквам днес или най-късно утре да приключим с приемането на бюджета. Основните параметри са ясни. Всички общински проекти, които са над 1500, са включени". Това заяви пред журналисти в парламента финансовият министър Асен Василев.

"Имаше спекулации ще се съберат ли данъците. Към 18 декември изпълнението на ДДС от сделки в страната е на 98,4%, така че данъците се събират. Средства има. Ще завършим годината с по-малък дефицит от това, което беше прогнозирано в проектобюджета за тази година и за догодина сме заложили също доста реалистични приходи", обясни Василев. 

От „исторически ден” до „сливане на властите”: Как реагираха политиците след конституционните промени (ОБЗОР)

"Това, което бяхме поели като ангажимент - да подкрепим, от 69 – 69 депутати сме го свършили, така че сме изпълнили ангажимента си", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като окончателно и на трето четене парламентът прие промените в Конституцията.

Относно жалбата на "Възраждане" до Конституционния съд за промените в Конституцията, той посочи: "От този момент нататък ние се занимаваме с бюджета, защото касае повече хората. Има и друга тема, която разчитам Радев да я реши. Това е таксата за "Балкански поток". По думите му днес се очаква Холандия да се произнесе за приемането на страната ни в Шенген.

"Това е безпрецедентен бюджет. За първи път в историята на България има 1500 проекта на всички общини. Когато се говори за вредите от "сглобката", трябва да се говори и за ползите", подчерта от своя страна Йордан Цонев от ДПС.