Василев: Абсурдно е България да се замесва в скандал
Василев: Абсурдно е България да се замесва в скандал / netinfo

Смятам, че няма никакво основание името на България и това на бившият министър председател Симеон Сакскобургготски да се замесва в подобен корупционен скандал. Всякакви твърдения и намеци за ходатайстване и даване на държавни поръчки в секторите здравеопазване и телекомуникации са абсурдни и неверни. Това каза в Габрово министърът на държавната администрация Николай Василев.

Според него всички от НДСВ стоят твърдо зад своя лидер и нямат никакви притеснения по същество. Министър Василев е категоричен, че Италия никога не е имала никакъв интерес към българската телекомуникация. Никой от големите български оператори няма италианска връзка .

Николай Василев връчи в Габрово удостоверения за предоставяне на 5 компютърни конфигурации на областния управител и кмета на града. 23 –ма служители от областта получиха сертификати по информационни технологии.

Министърът на държавната администрация Николай Василев участва в работна среща с областни управители, кметове, секретари на общини от цялата страна и дипломати в Габрово. С този форум се отбелязва за първи път в България професионалният празник на служителите в държавната администрация-23 юни.