Васил Сотиров не се отказва от участие в евровота
Васил Сотиров не се отказва от участие в евровота / netinfo
Журналистът Васил Сотиров, седмият в листата за кандидати за евродепутати на партия „Ред, законност и справедливост”, не се отказва от участие във евровота. Това обяви самият той в предаването „Пропагандна” на Дарик радио.

На първите шест места в листата на партия „Ред, законност и справедливост” бяха петте медицински сестри и д-р Здравко Георгиев, но ЦИК отказа тяхната регистрация.

Листата вече е регистрирана само със седмия кандидат в нея – Васил Сотиров, който е инициатор на идеята медиците в Либия да бъдат издигнати за евродепутати.

Заради принципа на уседналост, който изисква кандидатите за Страсбург да са живели в България през последните две години, съществува законова пречка медиците ни да бъдат регистрирани за вота на 20 май, обясни също в предаването „Пропаганда” говорителят на Централната избирателна комисия Бисер Троянов.

Коментарите, че с това решение на Комисията се обслужват политически интереси са нелепи. Би трябвало, партиите подаващи документите на кандидатите да са наясно със принципа за уседналост в Закона за избор български представители в ЕП, коментира още Троянов.

Цялото интервю на Мартин Карбовски с Васил Сотиров четете тук.