Варненският кмет ще лети над морската столица с нюзкоптера на Дарик
Варненският кмет ще лети над морската столица с нюзкоптера на Дарик / снимки: DarikNews.bg

Варненският кмет Кирил Йорданов ще има уникалната възможност да разгледа от високо града, който управлява. Той ще полети с нюзкоптера на Дарик в сряда сутрин, а приключението ще бъде излъчвано пряко едновременно по Дарик радио и Българската национална телевизия.

Кирил Йорданов ще влезе в историята на българските медии като първия кмет, включил се в ефир от въздуха. При това ефирите ще бъдат два - радио и телевизионен. Нюзкоптерът на Дарик е първият новинарски хеликоптер в Източна Европа. Всъщност от всички страни на стария континент с подобни машини могат да се похвалят единствено Великобритания и Русия.

Варненският кмет ще лети над морската столица с нюзкоптера на Дарик
netinfo

Между 8.00 и 9.00 ч. варненският кмет ще има възможност да покаже на зрителите и да обясни на слушателите кои са най-красивите и най-критичните места в морската столица. Маршрутът на нюзкоптера ще бъде определен от самия него.

Дали Кирил Йорданов ще прелети над плажовете, над моловете, или пък над квартал „Максуда" - ще разберете утре сутрин. Със сигурност обаче кметския полет над Варна ще осигури „птичи поглед" на управника към града му.

Тази седмица летният сутрешен блок „Витамин" на Дарик се предава на живо по Българската национална телевизия.

Варненският кмет ще лети над морската столица с нюзкоптера на Дарик
netinfo