Кандидатът на БСП за кмет на София Ваня Григорова излезе с първи коментар след предвирителните социологически данни, според които следващата неделя тя отива на балотаж с Васил Терзиев, издигнат от ПП-ДБ. 

"Благодаря на гражданите, които повярваха в нашите идеи и ни подкрепиха. По време на цялата кампания усещах подкрепата на гражданите - лице в лице и очи в очи. Усещах увеличаващата се енергия. Направихме първата стъпка - поставихме в центъра на дебата проблемите на работещите хора, на малкия човек. Те вече са незаобиколим фактор. Накархме хората да повярват, че една друга София е различна, а в момента, в който повярваме, сме свършили по-голямата част от работата", каза Григорова.

"Имаме волята да продължим докрай и ще го направим", допълни тя. 

Григорова заяви, че още при откриване на кампанията са заявили, че ще търсят подкрепа от всички партии, коалиции и неправителствени организации, които припознават техните каузи и смятат, че "малкият човек" всъщност не е малък, а има достатъчно основания той да бъде поставен в центъра на политиката на Столична община. 

По думите й те са формацията, която са направили най-много срещи на терен. "Както срещи с асоциации и сдружения, така и срещи с гражданите в крайните квартали и забравени от досегашните управляващи места", посочи още Ваня Григорова.