Вальо Топлото чете обвинителния акт срещу него
Вальо Топлото чете обвинителния акт срещу него / снимка: Sofia Photo Agency
Бившият шеф на столичната „Топлофикация” Валентин Димитров близо три часа се запознаваше с материалите по досъдебното производство, образувано срещу него за валутни престъпления.

Димитров е обвинен за това, че не е декларирал пред БНБ средствата, които разследващите намериха в него и сметка в австрийска банка на стойност над 3 милиона лева.

Димитров излезе от сградата на Националното следствие през таен изход, за да не се среща с журналистите. Като причина за това адвокатът му Димитър Марковски посочи, че детето на клиента му е болно и имало температура. Затова Димитров искал максимално бързо да се прибере в къщи.

Според Марковски обвинението срещу неговия клиент било недоказано към момента. Не било нужно парите, намерени в австрийската банка, да бъдат декларирани, смята адвокатът. Димитров и Марковски ще продължат да се запознават с материалите по досъдебното производство и през следващата седмица.

По другите обвинения срещу Димитров, сред които за пране на пари и длъжностно присвояване, продължава събирането на доказателства, каза адвокатът, според когото окончателният край на разследването ще се забави.