/ ThinkStock/Getty Images
Днес от запад валежите ще започнат да отслабват, след обяд и да спират, най-късно в югоизточните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток. В Северозападна България температурите ще са без съществен дневен ход и ще са около нулата. В останалата част от страната максималните температури ще са между 5 и 10 градуса.

есен
ThinkStock/Getty Images

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1700-1800 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 6 градуса, на 2000 метра – около 0 градуса.

Месечна прогноза за времето през ноември 

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. По-значителни ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

есен
ThinkStock/Getty Images

В петък и събота вече ще е без валежи, но студено, особено в Северна България, където минималните температури ще се понижават, на места през втория ден до минус 10 градуса. Преобладаващите максимални ще са между 6 и 11 градуса, главно в северозападните райони ще остават по-ниски. Облачността ще се разкъса, на места и до слънчево, но в низините и котловините преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

есен
ThinkStock/Getty Images


10 идеи за дестинации през ноември (СНИМКИ)

В събота, когато вятърът ще се ориентира от югозапад, ще се появи и висока облачност. В неделя ще бъде още малко по-топло, но с повече облачност през втората половина от деня. Привечер и през нощта срещу понеделник от запад ще започнат валежи от дъжд.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА