НФСБ: Няма по-последователен политик от Валери Симеонов, когато става дума за защита интересите на българския бизнес – в случая на ресторантьори и собственици на заведения
НФСБ: Няма по-последователен политик от Валери Симеонов, когато става дума за защита интересите на българския бизнес – в случая на ресторантьори и собственици на заведения / БГНЕС
Категорично осъждаме създаването и използването на фалшиви новини, които забъркаха лидера на НФСБ Валери Симеонов с измислени обвинения за показан среден пръст към ресторантьорите по време на протеста. При положение, че той излезе с подкрепа за бранша – както днес, така и в поредица от публични изявления през последните две седмици. Това се казва в позиция на НФСБ, която публикуваме без редакторска намеса.

„Изнесеното от няколко медии, свързани с обща политическа платформа и с новите службогонци, гонещи власт, за отправени неприлични жестове от страна на Валери Симеонов, категорично не отговаря на истината. Ще повторим - няма по-последователен политик, когато става дума за защита интересите на българския бизнес – в случая на ресторантьори и собственици на заведения.
 
Няма да коментираме фалшивите новини – предоставяме фактите:
- в интервю пред Нова телевизия на 15 януари,
- пред телевизия „Европа“,
- на пресконференция в Бургас на 25 януари,
- в множество интервюта пред информационни агенции и сайтове

Валери Симеонов изрази позиция, различна от тази на Националния щаб и Правителството, и подчерта:

„Отварянето на училищата носи по-голям риск от това да бъдат отворени ресторантите и кафенетата. В една класна стая – където децата общуват емоционално, активно и са повече, опасността е по-голяма, отколкото в ресторанта – където сяда малка компания, има отстояние и общуването не е толкова близко. Аз съм за това ресторантите и кафенетата да бъдат отворени“.

Източник: НФСБ