/ БГНЕС
"Във връзка с това, което се случва в Европа, наблюдаваме обстановката и свикахме Националния оперативен щаб", каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев след заседание на Щаба, в което участваха редица министри и експерти.

Премиерът свиква оперативен щаб заради влошаването на времето

"В момента сме се свързали с всички областни управители "по линията на дъжда" - от Видин, Монтана, Враца, Плевен. Там вече вали, проверили сме всички системи - големи и малки язовири, министрите докладваха, държим връзка, всички са на телефоните", каза министър Радев.

Предупреждават за валежи и гръмотевични бури в понеделник

Дирекцията за борба с градушките също имала готовност за намеса, всичко е под контрол, обобщи вътрешният министър. По думите му идеята е да се предотврати това, което досега се е случвало при подобни бедствия. Оперативният щаб бил в постоянна връзка с премиера Борисов и му докладвали. Министър Радев каза още, че инициативата за това щабът да бъде свикан по-рано била именно на премиера.

Какво време ни очаква през юли?

Премиерът е наредил областните управители да бъдат по местата си и да докладват във всеки един момент за ситуацията по региони. Министър-председателят е разпоредил също при утежняване на обстановката поради метеорологични условия да бъде информиран незабавно за предприемане на допълнителни мерки.
БТА