Валентин Димитров: Овчаров бе една от целите на заговора срещу мен
Валентин Димитров: Овчаров бе една от целите на заговора срещу мен / Снимка: Sofia Photo Agency
Румен Овчаров бе една от целите на заговора срещу мен, това мнение изрази в първото си интервю след като бе пуснат на свобода под гаранция бившият шеф на “Топлофикация" – София Валентин Димитров.

В предаването “Пропаганда” Димитров категорично заяви, че не е откраднал и една стотинка от „Топлофикация”. Той посочи още, че парите, блокирани по сметките му в чужбина, са му дадени от около десетина фирми за доверително управление. От думите му стана ясно, че срещу него е организиран заговор, но той не пожела да посочи кой стои в дъното на повдигнатoтo срещу него обвинение.

Адвокат Марин Марковски, който защитава Валентин Димитров, заяви категорично в студиото на Дарик, че ще спечели делото и че срещу клиента му няма никакви доказателства. По думите на Марковски и Димитров цялото обвинение срещу бившия шеф на „Топлофикация” е скалъпено от хора, които са на възлови позиции.

Валентин Димитров не пожела да посочи имена, както и да опише целта на обвиненията срещу него, като посъветва журналистите сами да направят свое разследване. Димитров заяви още, че не Бойко Борисов е в дъното на обвиненията срещу него, като по този начин отхвърли една от версиите за организирането на процеса.

В ефира на Дарик радио бившият топлофикационен шеф помоли да не бъде наричан с прякора му Вальо Топлото.

Цялото интервю с Валентин Димитров четете тук.