В Сливен арестуваха телефонен измамник, шетал из цялата страна
В Сливен арестуваха телефонен измамник, шетал из цялата страна / снимка: БГНЕС, архив

Мъж, участвал в над 100 телефонни измами и „ужилил” възрастни хора с над 100 000 лева, е заловен от служители на „Икономическа полиция” в Сливен. На 24 март в 21.30 ч., жена от града е подала съобщение, че е направен опит да я измамят по телефона.

Тя обяснила, че непознат мъжки глас я е потърсил на домашния телефон, като се представил за полицай, който поискал подкуп за задържания й син. Полицаите влезли в следите на измамника и задържали 51-годишния мъж от Сливен в момент на получаване на парите от жертвата на телефонната измама.

В хода на разследването се установява, че задържаният е участвал в над 100 телефонни измами на територията на цялата страна, като взетите суми от пострадали надхвърлят 100 000 лв. Той е предал на униформените 570 лева, получени от телефонна измама в Айтос на 24 март.

Установени са случаи на извършени от него измами в градовете Сливен, Карнобат, Айтос, Варна, Бургас, Шумен, Разград, Русе, Добрич, Силистра, Плевен, Враца, Стара Загора, Хасково и други. Задържаният е извършвал измамите за период от три месеца, в съучастие с други лица, като предимно се е представял за служител на здравната каса, изпратен от лекар, на когото е трябвало да бъде предадена определената сума пари.

Освен пари, от измамените граждани са били прибирани златни накити, бижута, часовници и други лични ценни предмети. Задържаният е криминално проявен за извършване на кражби.

Новини от Сливен