В Русе са близки на загиналите за разпознаване
В Русе са близки на загиналите за разпознаване / netinfo

В Русе пристигна автобус с близки на загиналите, които ще трябва да разпознаят телата на жертвите. 15 жени и 3-ма мъже са загинали при катастрофата на моста край Бяла. Повечето от жертвите са на възраст между 40 и 55 години. 28 от всички пострадали при катастрофата снощи са жители на квартал „Гара Бяла”, който е на 6 километра от град Бяла.

Община Бяла обяви, че на първо време ще подпомогне семействата на загиналите при трагедията с по 1000 лева и с по 500 лева фамилиите на ранените. Отделни фирми в града също обявяват суми, с които ще подпомогнат пострадалите. Шокът сред преживелите ужаса продължава.

Почти всички от 1200 жители на „Гара Бяла” имат близък или роднина, които е засегнат от случилото се. Много от тях получават обаждания от чужбина с поръчение да се помолят и запалят свещ за починал или останал жив при катастрофата.

Хората там са сериозно разтревожени от факта, че автобусът още не е изваден. Според тях някой от управляващите ще се опита да скрие истината за инцидента и най-накрая ще се окаже, че автобусът е бил неизправен. Почти всички жители на квартала са сигурни, че причината за инцидента е претоварването на камиона.

Абсолютно идентична катастрофа стана на моста през 1993 година. Тогава товарен камион изхвърли от моста автобус с румънски туристи. Починаха 13 души.

Снощи в „Гара Бяла” почти на всеки прозорец е имало запалена свещ. Сега там е тъмно.