В Плевен тръгна делото срещу един от Килърите
В Плевен тръгна делото срещу един от Килърите / Sofia Photo Agency, архив

Окръжният съд в Плевен даде ход на делото срещу Георги Петков-Дачи. Той е обвинен за опит за убийство срещу Камен Балбузанов-Куката, извършен на 20 ноември 2009 година. Тогава в плевенско кафене неизвестен стреля срещу Куката, той остана жив, но беше приет в плевенската болница с няколко огнестрелни рани.

10 вещи лица и 20 свидетели бяха призовани на днешното заседание, бяха представени и 5 експертизи. С множество прекъсвания заради искания на страните се гледа делото, журналистите не бяха допуснати до заседанието. Дачи беше с белезници и на краката, пазен от няколко полицаи, и беше вкаран в залата през зоната за сигурност.

Адвокат Антоанета Константинова, чийто клиент е Камен Балбузанов, заяви пред медиите, че имат и граждански иск за 70 000 лв. заради тежкото състояние на Куката.

"Той е с 14 огнестрелни наранявания, раздробена бедрена кост, метал в крака. Четири месеца е бил неподвижен", уточни Константинова.

Според защитата на Дачи - адвокат Розалина Апостолова, доказателствата за вина на клиента й не са достатъчни. "Не мислех, че ще влезем в съдебна зала единствено и само на база на пет разпознавания, три от които са несигурни, освен това и петте са процесуално опорочени", беше категорична адвокат Апостолова.

"Прокуратурата не е събрала всички относими, необходими и допустими доказателства, и не е направено най-елементарното - няма балистична експертиза", каза още тя.

Георги Петков-Дачи е смятан за един от групата на „Килърите", които бяха арестувани по подозрение за убийството на Юри Галев. Дачи беше задържан на 9 август миналата година.