/ БГНЕС
Екипи направиха спасителна акция в Пирин заради жена, която се оказа сериозно пострадала в планината, съобщава NOVA.

За съжаление инцидентът има трагичен край. Стана ясно, че след като е била откарана в болница, жената е починала от раните си.

Припомняме, че около 14.30 часа е получен сигнал за жена, която е паднала в улей в района на връх Джано. Жената е била на преход в планината, заедно със съпруга си.

Жената е била с тежки травми и в безсъзнание след падане над 100 метра в улея, който е бил заснежен. 

Вертолет "Кугар" е излетял от авиобаза "Крумово" и веднага се е насочил към мястото.

След 17 часа спасителите са успели да натоварят жената на вертолета и да я предадат на спешните медици, които я откараха до болница в Разлог.

Цялата операция е продължила около два часа и половина, каза за БТА директорът на ПСС Емил Нешев. По думите му спасителите са се борили за всяка минута, а участието на хеликоптера е дало шанс на пострадалата жена. "Това, което знаем е, че направихме всичко възможно за нейното спасяване", коментира Емил Нешев.

"Очаква се планинските спасители скоро да са в базата", посочи Нешев. Той допълни, че без участието на вертолета акцията е щяла да продължи най-малко 14 часа в трудни условия, през терен със заледени участъци, по който се рискува и животът на спасителите.

Директорът на ПСС изрази благодарност към всички участници в акцията и изказа съболезнования към близките на загиналата жена.



 
NOVA и БТА