В Община Несебър без ток от сутринта
В Община Несебър без ток от сутринта / снимкa: Sofia Photo Agency

Курортният комплекс "Слънчев бряг" и „Свети Влас” останаха без ток в 9:00 часа тази сутрин. Десетки туристи са останали в продължение на часове в асансьорите на хотелите в "Слънчев бряг" и „Свети Влас”, оплакаха се от Съюза на собствениците в курорта. От EVN уточняват, че аварията е сериозна и е предизвикана от повреда на 110-киловолтов електропроводник на НЕК. Сътрудници на EVN работят по отстраняване на аварията. От там не уточняват кога ще бъде възстановено електрозахранването в курортния град и в комплекса.

Очаква се до 20:00 часа електрозахранването в Община Несебър да бъде напълно възстановено. В части на „Слънчев бряг” и Равда има хотели без ток.

Точно в 08:00 часа бе спряно подаването на електроенергия във всички курортни селища в морската община. Без ток останаха 141 хотела в „Слънчев бряг” – Изток, 51 в зона Запад и над 50 000 апартамента в курортния комплекс. От сутринта хотелиери и възмутени граждани звънят на дежурния телефон на EVN, от където на запис им отговарят кои селища нямат ток, но не и кога ще бъде възстановен той.

Над 150 000 са туристите в Община Несебър на този етап. По време на аварията в асансьорите на големите хотели е имало заседнали хора. Група чуждестранни туристи са се заканили да подадат искове срещу туроператорите си, информират от Съюза на собствениците.

Курортните селища останаха без телефон, интернет и дори без вода. Спрените светофари в големия курортен комплекс предизвикаха и задръствания на кръстовищата.

В началото на май в „Слънчев бряг” имаше две аварии, оставили без ток комплекса. На работна среща между съюза на собствениците и ръководството на EVN беше постигнато споразумение да не се спира електричеството и да не се извършват планови ремонти в комплекса, а при наложителни да се предупреждават хотелиерите. Все още няма официална информация за причината за тежката авария.