Уверявам ви, че в МВР не разполагаме със списък с конкретни имена. Искам да се прекратят всякакви спекулации - ако такива списъци има в други институции, то ние в рамите на МВР не разполагаме с тях и с никакви имена. 

Това увери главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев по повод списъка от магистратския клуб на убития миналата седмица Мартин Божанов – Нотариуса.

Борислав Сарафов: Понякога уличната справедливост е по-бърза и ни изпреварва

Главният секретар потвърди информацията, че Мартин Божанов - Нотариуса е сменил имената и ЕГН-то си. „Има такава информация. Проверяваме всички тези твърдения. Но това не променя факта на неговата престъпна дейност и скандалите, в които е замесен”, категоричен беше комисар Коцев. 

Преди дни депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов обяви, че притежава целия списък с членовете на частния клуб, които са ходили в него и са имали карти за достъп. В същия ден в Народното събрание бе създадена и временна комисия да проверява всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. По-късно вечерта прокуратурата и полицията влязоха в частния клуб, свързван с Божанов, като при обиските са иззети различни материални носители и компютри.

Атанасов коментира, че в списъка, който притежава, има около 10-12 магистрати - съдии и прокурори, но повече прокурори. Депутатът обяви, че ще предаде списъка на парламентарната комисия.

Аферата „Нотариуса“: Ген. Атанасов разкри подробности от списъка с членовете на частния клуб

Темата с магистратския клуб коментира в петък и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

"Има едно име, което излиза "пред скоби" и при двата кръга и това е на бившия главен прокурор, той е свързан и с двата кръга. Името му излиза като информация", заяви той на въпрос за това как толкова години дейността на кръговете около Петьо Петров и Мартин Божанов е останала скрита за прокуратурата и полицията.

Във връзка с информациите, че магистрати са били част от частния клуб на Мартин Божанов и част от кръг за търговия с влияние в съдебната система, Борислав Сарафов каза, че ще се проверяват конкретни дела, и конкретни магистрати, които станат известни, че са част от определени кръгове и "търгуват със справедливост и правосъдие". По думите му такива имена излизат във всеки един ден. Той посочи, че няма данни за политици, които да са свързани с Мартин Божанов, но има за магистрати.

Не съм ходил и не съм знаел за съществуването на този клуб. Именно затова сега изпитвам възмущение, че е възможно дела и справедливост да се търгуват в такива частни клубове, посочи и.ф. главен прокурор.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня