В Добрич протестираха срещу новия областен управител
В Добрич протестираха срещу новия областен управител / netinfo

Около 50 добричлии протестираха пред сградата на областната администрация в града, недоволни от назначението на Детелина Николова за областен управител. Тя получи поста с решение на Министерския съвет в сряда, а в четвъртък встъпи в длъжност, като замени досегашния губернатор д-р Маргарита Новоселска.

Назначиха Детелина Николова за областен управител на Добрич

Детелина Николова управлява Добрич като кмет три мандата - от 2003-та до 2015 година. На последните местни избори тя отново бе издигната за поста от ГЕРБ, но загуби балотажа от Йордан Йорданов от РБ. Миналата седмица Николова се закле като общински съветник, а вчера изненадващо бе назначена на мястото на д-р Новоселска, която също е човек на ГЕРБ.

В решението на МС не се посочват мотиви за рокадата в управлението на областната администрация, която се прави между двама представители на управляващата партия.
Недоволството от назначението на Николова се зароди в социалните мрежи и бе основно заради факта, че няма мотиви за освобождаването на д-р Новоселска. Хората отправиха покана за среща към Николова и поискаха да й зададат лично въпроси. Вместо това зам. областният управител Ивайло Манушев прочете обръщение от името на новия областен управител. В него Николова подчертава, че встъпва в длъжност с цялата отговорност, която й се вменява с решението на правителството и че опитът й в местното самоуправление ще бъде от полза в работата й.

В Добрич протестираха срещу новия областен управител
netinfo
Детелина Николова коментира зародилото се в социалните мрежи недоволство срещу нейното назначение с думите, че всеки има право да изрази мнението си в публичното пространство.

Протестиращите бяха посъветвани да си обобщят въпросите и да ги внесат в деловодството на областната управа. Това бе посрещнато с негодувание. „Самият начин, по който беше освободен предишният областен управител, е безпрецедентен и безскрупулен", заявиха от протестиращите. По думите им Николова се е провалила като управленец и новото й назначение е подигравка. Хората се зарекоха да продължат протеста.

Други новини от Добрич