/ iStock/Getty Images
Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от следното за месеца, но в следобедните часове ще се повиши.

През деня вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще се усили - до умерен. С него ще прониква студен въздух и с понижението на температурите на места в Предбалкана и високите котловинни полета на Западна България дъждът ще се примеси със сняг. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, максималните - между 4 и 9 градуса.

iStock/Getty Images

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 7 и 9 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето сутринта ще е 1-2 бала, след обяд ще се усили до 3 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1200 метра - от дъжд. Ще духа умерен, по откритите места и временно силен север-северозападен вятър. С него температурите ще се понижават и до вечерта и в по-ниските части дъждът ще премине в сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

iStock/Getty Images

До сутринта в петък валежите чувствително ще намалеят и в петък и събота само на отделни места ще има слаби превалявания. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, но по-често ще бъде предимно облачно. Вятърът ще е от северна четвърт, в повечето райони - умерен. Минималните температури ще са около нулата, преобладаващите максимални - между 5 и 10 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ