В Благоевград стартира подписка за Синята коалиция
В Благоевград стартира подписка за Синята коалиция / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

В Благоевград и в останалите общински центрове в областта стартира подписка за регистрация на новосформираната коалиция СДС-ДСБ за участие в изборите за Европейски парламент. Само за час в Благоевград в подкрепа на дясната коалиция се подписаха над 150 граждани, съобщи за Дарик кандидат-евродепутатът Давид Сукалински, който е заместник на общинското ръководство на СДС.

"Няма да позволим на хора като бившия син лидер Пламен Юруков, под натиск на БСП и ДПС, да разбие дясното политическо пространство в България. Такива хора като Юруков нямат място в СДС", заяви Давид Сукалински.

На 30 април Пламен Юруков и бившият главен секретар на СДС, Пламен Радонов, са депозирали в Централната избирателна комисия подписка и документи за регистрация на СДС за самостоятелно явяване на сините за евровота, което породи масово недоволство на радеещите за широка дясна коалиция.

"Националният съвет на СДС е взел категорично решение днес за отстраняването на Пламен Юруков от редиците на партията", каза синият лидер в Благоевград Давид Сукалински.

Акцията по събиране на подписи за "Синята коалиция" ще продължи до 7 май. В Благоевград първи се подписаха депутатът от ОДС Ясен Попвасилев, председателят на "Демократи за силна България" в Благоевград - проф. Магдалена Глушкова и съпредседателите на Областния предизборен щаб на "Синята коалиция" - Атанас Георгиев и Васил Тинчев.