В Благоевград разглеждат програма за мониторинг на повърхностни и подземни води
В Благоевград разглеждат програма за мониторинг на повърхностни и подземни води / netinfo

Програмите за мониторинг на повърхностни и подземни води в Западнобеломорския район ще разгледа на първото си редовно заседание за 2007 г. Басейновият съвет в Благоевград, съобщиха от Басейновата дирекция "Западнобеломорски басейн" в града.

Екип от научни работници към Института по водни проблеми към БАН ще представи данни за използването на водите и водностопанския баланс на поречието на река Струма. По холандски проект ще бъде представен икономически анализ във връзка с Плана за управление на речните басейни.

Членовете на съвета ще заседават на 17 май 2007 г. (четвъртък) от 10:00 часа в залата на Басейнова дирекция "Западнобеломорски район" - Благоевград.

Басейновият съвет е държавно-обществена консултативна комисия за подпомагане дейността на Басейновата дирекция и се състои от 20 членове. В него участват представители на държавната администрация, териториалната администрация, водоползвателите и екологичните организации от района, както и представители на научни организации, чиято дейност е свързана с водните проблеми. Мандатът на Басейновия съвет е пет години.